Bosna i Hercegovina     | 25.05.2018. 14:22 |

Vlada HNŽ-a reagirala na izjavu predsjednika Sindikata srednjih škola

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. svibnja (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) reagirala je u petak na izjavu predsjednika Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josipa Milića, koju je dao u četvrtak novinarima, prozvavši tu vladu da se oglušila na zahtjeve prosvjetara. 

Iz Vlade HNŽ-a napominju kako su zatečeni količinom izrečenih neistina i paušalnih ocjena o njihovom radu, koje je na jučerašnjoj press-konferenciji izrekao Josip Milić zbog čega, kako kažu, cjelokupnu javnost žele upoznati s istinom i stvarnim činjenicama.

"Kada su u pitanju materijalni troškovi, istina je kako zajednički materijalni troškovi cijele Vlade, a ne Ureda predsjednika, iznose 4.059.680,00 maraka. Najveći dio tog iznosa, odnosno 2.200.000 maraka, namijenjeno je za isplatu plaća 150 vježbenika, a ostatak za grantove drugim razinama vlasti, te redovite potrebe poslovanja tijela županijske uprave", navodi se u priopćenju županijske vlade.

Dodaje se kako je suficit, kao konkretan rezultat rada i koji je ostvaren prvi put u mandatu ove Vlade u iznosu od oko 8 milijuna maraka, najvećim dijelom dodijeljen općinama za njihove razvojno-socijalne programe, infrastrukturne, komunalne i druge značajne projekte, potom visokoškolskim i znanstvenim ustanovama, te zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima, kulturnim i športskim institucijama, gospodarstvu, poljoprivredi i turizmu, a dio sredstava usmjeren je i za izmirenje obveza za izvršne sudske presude.

Iz Vlade također podsjećaju kako se o njihovom radu nedavno, koncem veljače 2018. godine, u prigodi potpisivanja Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjoškolskog odgoja i obrazovanja, vrlo pohvalno izrazio i sam Milić kazavši "da smo potpuno i sasvim iskreno zadovoljni i s radom Vlade i predsjednika i našega ministra i nemamo što drugo reći nego svaka im čast".

"Unatoč neistinitim tvrdnjama i podmetanjima, Vlada je i dalje, kao i do sada, spremna za dijalog i rješavanje otvorenih pitanja razgovorom, svjesna kako je to jedini put do zajedničkoga iznalaženja održivih rješenja", navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'