Stranačke aktivnosti     | 25.05.2018. 19:28 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić prisusutvovao je danas u Sankt Peterburgu centralnom panelu Međunarodnog ekonomskog foruma na kome su se učesnicima obratili predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, predsjednik Francuske Emanuel Makron, japanski premijer Šinzo Abe, zamjenik kineskog predsjednika Vang Kišhang i predsjednica Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard.

Bosić Ekonomski forum u Sankt Peterburgu ocjenjuje veoma uspješnim.

„U radu Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu učestvuje veoma veliki broj učesnika, vodećih biznismena, privrednika, ekonomista i državnika koji isključivo govore o budućnosti, razvoju, investicijama i privrednoj saradnji. Zbog toga ovaj Ekonomski forum ocjenjujem veoma uspješnim, i sigurno je da će se dati smjernice kretanja u narednom periodu. Veoma je važno da se u Republici Srpskoj i BiH više pažnje i energije usmjeri na rješavanje brojnih ekonomskih problema, privlačenju investitora, smanjenju nezaposlenosti i poboljšanju životnog standarda građana“ – istakao je Bosić.

Bosić se osvrnuo i na javne istupe predsjednika Republike Srpske i njegov prijedlog Zakona o javnosti rada neprofirnih organizacija.

„Da je taj zakon ranije usvojen, kada smo ga mi predlagali, Dodik nikada ne bi došao na vlast. Svi znaju da je imao izdašnu pomoć zapada tada. Sada iz Rusije pokušava da pošalje poruke za građane u Republici Srpskoj kako bi se stvorio pogrešan utisak da se vodi rat protiv Republike Srpske. On pokušava da uvuče Rusiju, Tursku i zapad da vode hladni rat na našoj teritoriji, i smatram da je to jako loše. Ipak kada sve saberem čini mi se da Dodik nikada nije prežalio finansijska sredstva koja je više puta najavio da dolaze iz Ruske Federacije a koja nikada nisu stigla u Republiku Srpsku“ - zaključio je Bosić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'