Regija     | 27.05.2018. 15:54 |

Dodik: Ostvariti što veću suradnju s policijom Srbije

FENA Saopćenje

BEOGRAD, 27. svibnja (FENA) - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u nedjelju u Beogradu kako je policija Srbije garant "sigurnog dana i noći" u toj zemlji, što je važno i za Republiku Srpsku koja će pokušati ostvariti što veću suradnju s tom policijom.

Naglasio je kako je impresioniran onim što se moglo vidjeti na obilježavanju Dana MUP-a i Dana policije u Beogradu.

"Potpuno je zanovljena i tehnički opremljena policija Srbije koja je garant svakog uspješnog i sigurnog dana i noći u Srbiji. I nama u RS-u, koji surađujemo s policijom Srbije, veoma je važno da vidimo kako se ovdje ulaže ne samo u opremu, nego i u obuku i osuvremenjivanje svih metoda djelovanja suvremene policije", kazao je Dodik, prenosi Tanjug.

Dodao je kako će RS nakon ovoga sagledati svoje resurse i pokušati ostvariti što veću konekciju i suradnju s policijom Srbije.

"Nama je veoma važno da u svim mogućim segmentima maksimalno surađujemo sa Srbijom", ocijenio je Dodik.

Zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za direktnu pomoć koju pružaju Republici Srpskoj, dodavši kako se zahvaljujući 10 milijuna eura sada u Srpskoj realiziraju mnogi projekti.

"To je nešto sasvim novo u odnosu na ono što smo imali prije. To govori da je Srbija opredijeljena da surađuje s nama u skladu s Daytonskim sporazumom i svim onim suvremenim dostignućima suradnje na ovoj razini", rekao je Dodik.

Obilježavanju Dana MUP-a i Dana policije u Beogradu prisustvovao je i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo