Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 28.05.2018. 10:34 |

Katar zabranio uvoz iz Saudijske Arabije, UAE, Bahreina i Egipta

FENA Internet

DOHA, 28. maja (FENA) – Katar je saopćio da će zabraniti uvoz proizvoda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Bahreina i Egipta, gotovo godinu dana nakon što su te države nametnule embargo Kataru, javlja Xinhua.

Vlasti su saopćile da će svi proizvodi iz tih država biti blokirani te da će uvoznici biti sankcionirani ukoliko budu prekršili novu odredbu. Izdana je naredba da se pronađu novi isporučioci za brojne uvozne proizvode.

- Katar provodi svoju trgovinsku politiku u skladu sa multilateralnim i bilateralnim sporazumima koje je potpisao – saopćeno je.

U junu prošle godine četiri države na čelu sa Saudijskom Arabijom su nametnule sankcije Kataru optužujući ga da podržava terorizam i radi protiv interesa arapskih država. Doha je odbacila optužbe. Uvoz u Katar je pao u prvim sedmicama nakon embarga, ali se kasnije situacija stabilizirala kada su pronašli nove trgovinske partnere poput Turske.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saudijska Arabija objavila da će Ramazanski bajram početi u srijedu

Bin Salman: Neophodan dijalog između Indije i Pakistana

Uoči Ramazanskog bajrama Katar osigurao pakete građanima Sarajeva i BiH, donirano oko 300.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta