Ekonomija     | 28.05.2018. 12:29 |

SZKS - U toku potpisivanje ugovora s poslodavcima po Programu javnih radova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo pristupila je potpisivanju ugovora sa poslodavcima po Programu javnih radova, nakon što je Vlada KS usvojila prijedlog liste poslodavaca - aplikanata koji ispunjavaju uslove za učešće.

Na raspisani javni poziv prijavilo se 25 poslodavaca koji su kroz svoje projekte iskazali potrebu za angažovanjem 555 osoba. Uslove javnog poziva ispunila su 22 poslodavca, među kojima su: JU Dom zdravlja KS, KJKP Tržnice-pijace, JP Ilidža, KJKP Park, Sarajevoputevi d.d.,  Crveni križ, općine Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Novi Grad i Novo Sarajevo, kod kojih će kroz javne radove biti angažovano 386 nezaposlenih osoba, na period od dva mjeseca.

Za Program javnih radova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo izdvojila je 551.648,04 KM. Služba će poslodavcima koji su obuhvaćeni programom refundirati sredstva u mjesečnom bruto iznosu od 714,57 KM po angažovanoj osobi, a svi drugi eventualni troškovi padaju na teret poslodavca.

Cilj Programa javnih radova je stimulisanje zapošljavanja teško upošljivih kategorija nezaposlenih osoba na poslovima uređenja okoline, izgradnje i sanacije infrastrukture, socijalne zaštite na području Kantona Sarajevo, zatim poslovima koji se odnose na kulturu, turizam i sajamske manifestacije, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U utorak isplata svih obaveza Službe za zapošljavanje KS

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'