Kultura     | 29.05.2018. 15:55 |

Predstavljen bogat program 'Novogradskih dana 2018'

FENA Alma Zukanović

Molimo cijenjene korisnike da koriste ovu verziju vijesti, jer u prethodnoj nenamjernom greškom nije ispravno napisana funkcija članice Organizacionog odbora Nalihe Šabanović.

 

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Općina Novi Grad Sarajevo i ove će godine organizirati 22. tradicionalnu manifestaciju "Novogradski dani 2018." od 30. maja do 30. juna, a posjetioce očekuje bogat program, od koncerata, kulturno-umjetničkih sadržaja, sportskih dešavanja do obilježavanja značajnih historijskih datuma.

Na pres-konferenciji koja je održana danas rečeno je da je kulturni program te manifestacije obogaćen potpuno novim sadržajima, namijenjenim za sve uzraste.

Pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Taib Delalić najavio je da će 8. juna biti obilježen Dan odbrane općine i Obilježavanje godišnjice bitke na Žuči, na Golom brdu, gdje je planiran iftar za 3.000 posjetilaca i svečano otvorenje Doma oslobodilaca na Žuči.

- Armija Republike BiH tog je dana pokazala da ima snagu da odbrani Sarajevo i BiH  - poručio je Delalić te najavio još mnogo obilježavanja značajnih događaja iz perioda rata, među kojima je Dan šehida uz obilazak mezarja, grobalja i stratišta.

Izdvojen je i koncert Nine Badrić 22. juna na Dobrinji i koncert duhovne muzike na kojem će učestvovati Zeid Šoto, Aziz Alili i Mesut Kurtiš 17. juna u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko".

Sportske manifestacije najavila je članica Organizacionog odbora Naliha Šabanović, ističući da će organizirati 24 sportska događaja na kojem će učestvovati oko 4.000 sportista u 50 različitih disciplina.

Između ostalog izdvojila je Biciklijadu, Evropsko prvenstvo za muškarce u ragbiju, Turnir u odbojci na pijesku, Internacionalni festival karatea, Omladinski bokserski turnir te Malu olimpijadu.

Publika će također moći uživati u koncertima zabavne, klasične i duhovne muzike, modernom plesu, izložbama, festivalima folklora, predstavama i drugim sportskim aktivnostima.

Ulaz na sve događaje u okviru manifestacije "Novogradski dani 2018" je slobodan.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

Poziv za sudjelovanje u edukativnom programu 'Heroine u STEM-u'

KSB: Prioritet Vlade u 2024. bit će projekti od interesa za kanton i općine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana