Stranačke aktivnosti     | 30.05.2018. 09:55 |

Saopćenje za javnost Stranke za Bosnu i Hercegovinu

FENA Saopćenje

Reakcija predsjednika Stranke za BiH na izjave Damira Borasa i Davorina Rudolfa

Podsjećamo, da su boraveći u Sarajevu gospoda Boras i Rudolf govorili o ugroženosti Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Gospodo, podsjećam vas da je Bosna i Hercegovina suverena i nezavisna država naroda i građana.

Cijenim i poštujem vaše titule i akademska zvanja, ali isto tako sam duboko ubjeđen da nemate prave informacije o stanju u Bosni i Hercegovini, pa tako vaši istupi o stanju Hrvata u Bosni i Hercegovini djeluju prilično paušalnim, odnosno orkestriranim od strane ljudi koji imaju značajno manje akademsko znanje od onoga koje Vi posjedujete.

Gospodine Boras, upravo suprotno Vašim izjavama, Hrvati u Bosni i Hercegovini su ravnopravni građani kao i druga dva naroda, dok jedini koji nisu ravnopravni u Bosni i Hercegovini su građani koje ovdje nazivaju pogrdnim nazivom ''OSTALI''.  

Gospodine Rudolf, želim Vas podsjetiti da je jedna od posljedica udružneg zločinačkog poduhvata ubijanje Bošnjaka i etničko čišćenje Mostara, Ljubuškog, Stoca, Čapljine, Prozora i drugih gradova u BiH pod vodstvom političkog i vojnog vrha tadašnje samozvane HZHB i HVO-a. I da se na tim područjima želi provoditi politika proporcionalnosti, a ne pariteta. Podsjećam Vas da je princip pariteta prisutan na nivou Bosne i Hercegovine i na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, tamo gdje su Bošnjaci većina, a da je princip proporcionalnosti, tj, jedan čovjek, jedan glas u entitetu Republika Srpska. Takođe, političko djelovanje HDZBiH  traži taj princip i u gradu Mostaru gdje je UZP ostavio najviše krvavog traga, a Bošnjake učinio malobrojnijim.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Čavalić i Omerović predlažu strožije kazne za vozače pod utjecajem aklohola

Članovi predsjedništva Stranke za BiH iz Goražda podnijeli ostavke na sve stranačke funkcije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom