Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 30.05.2018. 17:23 |

Milošević: Na Kupu prijateljstva veliki broj fudbalskih legendi iz regiona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Bliži se početak prvog Kupa prijateljstva evropskih klubova, međunarodnog fudbalskog turnira za igrače do 18 godina. Turnir će biti održan na Zlatiboru od 5. do 10. juna, a na istom mjestu u toku turnira će biti održan i 7. Međunarodni festival sportskog filma (7.-10. juni), pa će tako svi gosti Kupa prijateljstva evropskih klubova imati priliku da uživaju i u dodatnom sadržaju.

Idejni tvorac Kupa prijateljstva, proslavljeni fudbaler i potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević istaknuo je na pres-konferenciji da mu je drago što će na Zlatiboru uspjeti da spoje kulturu i sport, dvije djelatnosti koje bi trebalo da budu od fundamentalnog značaja za psihofizički razvoj svakog djeteta.

- Uprave preko te dvije djelatnosti možemo da stvaramo jedan pravi sistem vrijednosti i tako usmjerimo djecu na pravi put - rekao je Milošević.

Pozvao je sve ljubitelje fudbala da dođu na Zlatibor od 5. do 10. juna, jer smatra da će imati šta da vide.

- Sada sa ponosom mogu da najavim da će premijernom izdanju Kupa prijateljstva evropskih klubova prisustvovati i veliki broj fudbalskih legendi iz cijelog regiona, kao što su Dragan Džajić, Dragan Stojković Piksi, Dejan Savićević, Branko Brnović, Vladimir Petrović Pižon i mnogi drugi - konstatovao je Milošević.

Na Kupu prijateljstva evropskih klubova će učestvovati ukupno 16 ekipa, od kojih deset velikana iz regiona - Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina (Srbija), Dinamo, Osijek (Hrvatska), Željezničar, Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Budućnost (Crna Gora), Vardar (Makedonija) i Olimpija (Slovenija), kao i renomirani gosti iz nekih od najjačih evropskih liga - Fenerbahče (Turska), Espanol (Španija), Udinese, Torino, SPAL (Italija) i Videoton (Mađarska), saopćili su organizatori.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Istraga protiv Mancinija zbog mahanja zastavom Lazija sa štakorom

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Preminuo legendarni njemački fudbaler Andreas Brehme

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'