Bosna i Hercegovina     | 30.05.2018. 19:29 |

Humanitarni turnir 'Košarkom za toleranciju' 3. lipnja u Livnu

FENA Mario Loncar

LIVNO, 30. svibnja (FENA) – Humanitarni turnir u uličnoj košarci "Košarkom za toleranciju" održat će se 3. lipnja s početkom u 10,30 sati u Livnu, a okupit će košarkašice iz Trebinja, Glamoča i Livna.

 Turnir se organizira s ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti te promoviranja kulture mira, a organizatori turnira su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje "Uvažavanje" i Ženski Košarkaški klub Livno, uz potporu Misije OESS-a u BiH.

 U sklopu turnira bit će organizirana i prodaja raznih peciva i slastica kako bi se samohranom ocu Viktoru Plavčiću i petorici njegovih malodobnih sinova iz Bosanskog Grahova pomoglo da kupe namještaj.

Kako su u izjavi za Fenu kazali organizatori, svojim sugrađanima slastice će ponuditi Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna, članovi duhovno karitativne Udruge "Kap ljubavi" iz Tomislavgrada i Udruženje građanki "Grahovo" iz Bosanskog Grahova.

Inače, trenutno su u tijeku završni radovi oko obnove kuće u kojoj su otac i sinovi koristili samo jednu prostoriju, koja im je bila i kuhinja, i spavaonica, i kupatilo, jer ostatak kuće nije bio upotrebljiv.

"Akciju za pomoć obitelji Plavčić pokrenulo je i vodi Udruženje građanki 'Grahovo', no, kuću treba i opremiti barem osnovnim namještajem, te je za to potreban i vaš 'kolačić dobre volje' i 'kapljica ljubavi', istaknuli su iz Koalicije za borbu protiv mržnje "Uvažavanje".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!