Stranačke aktivnosti     | 31.05.2018. 00:09 |

Saopćenje za javnost SBiH

FENA Saopćenje

PODRŠKA ZA AMERA JERLAGIĆA OD PROF. DR. FRANCIS BOYLE.

Jedan od najistaknutijih svjetskih stručnjaka za međunarodno pravo i ljudska prava, i bivši je generalni pravni predstavnik za Republiku Bosnu i Hercegovinu pred Međunarodnim sudom pravde.

Na engleskom jeziku:

"Dear Friends:During the summer of 1993 at the Owen-Stoltenberg Negotiations in Geneva , the Great Powers, the European Union and the United Nations tried to carve-up the Republic of Bosnia and Herzegovina between Serbia and Croatia, destroy our Statehood under International Law, rob us of our Membership in the United Nations Organization, subject 1.5 to 2 Million more Bosnians to ethnic cleansing , and leave us with nothing more than a Mini-Muslim Bantustan that would have never survived. I did everything humanly possible to prevent this existential catastrophe from being inflicted upon us. Twenty five years later today, the objectives of the Great Powers, the European Union and the United Nations remain the same. I believe that Amer Jerlagic and SBIH will do everything humanly possible to prevent this existential catastrophe from being inflicted upon us now. For this reason I would strongly encourage you to vote for Mr. Jerlagic and SBIH in the October elections."

Professor Francis A. Boyle

 Prevod:

"Dragi prijatelji:

U ljeto 1993. godine u pregovorima Oven-Stoltenberga u Ženevi, velike sile, Evropska unija i Ujedinjene nacije su pokušale da podijele Republiku Bosnu i Hercegovinu između Srbije i Hrvatske, unište našu državnost po međunarodnom pravu, otmu nam naše članstva u Ujedinjenim nacijama, izlože 1.5 do 2 miliona više Bosanaca etničkom čišćenju i ostave nas samo sa mini -muslimanskim Bantustanom koji nikad ne bi opstao. Učinio sam sve što je u ljudskoj moći da spriječim ovu egzistencijalnu katastrofu koja nam je nametana. Dvadeset pet godina kasnije, ciljevi velikih sila, Evropske unije i Ujedinjenih nacija su ostali isti. Verujem da će Amer Jerlagić i SBIH učiniti sve što je ljudski moguće, kako bi se spriječila ova egzistencijalna katastrofa koja nam se nameće. Iz tog razloga snažno bih vas podstakao da glasate za gospodina Jerlagića i SBIH na oktobarskim izborima."

 Profesor Francis A. Boyle

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Omerović: Zdravstvo ove godine troši tri milijarde maraka na nivou Federacije BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'