Bosna i Hercegovina     | 31.05.2018. 09:01 |

Ambasadorica SAD Maureen Cormack posjetila Muftijstvo mostarsko

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. maja (FENA) - Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack posjetila je u srijedu Muftijstvo mostarsko, gdje se susrela s mostarskim muftijom Salemom ef. Dedovićem.

U delegaciji američke ambasade bili su politički savjetnik za ljudska prava Bryan Wockley te pomoćnik za pitanja ljudskih prava i vjerskih sloboda u Odjelu za politička pitanja Ante Miliša, a sastanku je prisustvovao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog Ilham ef. Puce.

Muftija je zahvalio na posjeti i izrazio toplu dobrodošlicu te upoznao ambasadoricu o organizaciji vjerskog života na području Mostarskog muftijstva, koje se prostire na širokom geografskom prostoru Hercegovine i dijelu jugozapadne Bosne.

Između ostalog, razgovarano je i o procesima međureligijske saradnje na području tog muftijstva.

Ambasadorica Cormack istakla je važnost kvalitetnog obrazovanja kroz koje se promoviraju vrijednosti ljubavi i vjernosti prostoru na kojem mladi žive, dajući snažnu podršku procesima zbližavanja i povezivanja među mladim ljudima.

Bilo je govora i o političkoj situaciji, s posebnim akcentom na pregovore koji se vode u Mostaru i mogućnosti održavanja lokalnih izbora.

Muftija je istakao kako je u Mostaru na sceni politički vakuum i da je vlast praktično u rukama jednog čovjeka.

Rekao je da je Mostar historijski uvijek bio otvoren i slobodan grad, u kojem su zajedno živjeli Bošnjaci, Srbi i Hrvati i da to tako treba i ostati.

Tom prilikom, izražena je i nada da će doći do političkog dogovora oko budućnosti Grada Mostara, saopćeno je iz Muftijstva mostarskog.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Kongres SAD-a odobrio 228 miliona dolara vojne pomoći za Litvaniju, Latviju i Estoniju

Anketa - Afroamerikanci manje su pod uticajem Bidenove poruke da Trump prijeti demokratiji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo