Kultura     | 31.05.2018. 13:12 |

Srednjoškolci Bijeljine na 11. radionici Viva škole filma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - JU Centar za kulturu "Semberija" Bijeljina bio je, od 28. do 30. maja, domaćin prve radionice Viva škole filma u tom gradu.

Učenici nekoliko srednjih škola iz Bijeljine timski su realizirali svoju ideju i snimili film ''Ana''. Ana je srednjoškolka u potrazi za sobom i preispitivanjem sebe, ko je, šta će postati, da li će pokleknuti pred porocima ili ne.

Viva filmske radionice besplatne su kreativne trodnevne radionice za mlade od 13 do 21 godine. Polaznici radionica prvi dan uče o osnovama filma, filmskim kadrovima, kameri, zvuku, rasvjeti. Drugi dan pristupa se snimanju filma koji mladi snimaju sami po ideji koju su prvog dana osmislili, a treći dan radi se montaža. Druženje se završava uručivanjem certifikata i premijernim prikazivanjem filma.

Film ''Ana'' bit će, zajedno s filmovima iz drugih bh. gradova, prikazan u kategoriji omladinski film na 4. VIVA filmskom festivalu, koji se održava od 12. do 16. septembra.

Viva festival Press tim saopćio je da su naredne stanice Viva karavana Mostar (1.-3. juna) i Ljubuški (4-6. juna), domaćini Viva školi filma u junu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvoren 7. Viva film festival, danas projekcija u kategoriji ekološki film

Mladi Mostarci snimili film 'Čarobni kamen'

'Viva škola filma' i ovoga ljeta u Mostaru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta