Stranačke aktivnosti     | 31.05.2018. 16:05 |

Priopćenje za javnost Predsjedništva ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a

FENA Saopćenje

Na sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije, održanoj 30. svibnja 2018. u Mostaru, razmatrana je aktualna politička i sigurnosna situacija u županiji. Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije informirao je Predsjedništvo o trenutnoj situaciji vezanoj za smještaj ilegalnih migranata u  readmisijski centar u Salakovcu. Istaknuto je da je situacija, usprkos svim okolnostima dolaska tih osoba na područje Hercegovačko-neretvanske županije, pod nadzorom i da sve županijske službe poduzimaju maksimalne napore kako bi pomogle osobama koje trebaju liječničku skrb ili neki drugi oblik skrbi.

Posebno se osvrnulo na uspješan dovršetak pregovora o zaključenju Kolektivnoga ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti liječnika i stomatologa na području HNŽ-a. Naglašeno je kako su obje strane dogovarajući uvjete i rokove iskazale razumijevanje za trenutno stanje u županiji. Predstavnici Vlade nastavljaju dijalog sa Sindikatima zdravstvenih radnika i radnika u zdravstvu očekujući da će i predstavnici toga sindikata pokazati tolerantnost i spremnost na kompromis kao što je to bilo i s predstavnicima Sindikata liječnika i stomatologa uvažavajući aktualni položaj i stanje u svim drugim područjima djelovanja u županiji.

U pogledu priprema za Opće izbore 2018. godine, Predsjedništvo ŽO HDZ BiH HNŽ-a pokrenulo je aktivnostiu pripremi prijedloga kandidata za sve razine vlasti za koje se izbori provode, a s ciljem dodatnoga angažmana lokalnih organizacija predviđeni su radni posjeti svim općinskim i gradskim odborima stranke na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo