Kultura     | 01.06.2018. 13:20 |

ULUBiH - U Počitelju tradicionalna manifestacija u slavu trešnje

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Udruženje likovnih umjetnika BiH (ULUBiH) organizator je tradicionalne manifestacije 'Trešnjeva nedjelja' koja će biti održana 3. juna u Počitelju, uz bogat kulturno-umjetnički program.

Bit će upriličena izložba "Majkina pisma" članice ULU BiH Šemse Gavrankapetanović, u prostoru kuće Gavrankapetanovića koja je odnedavno vlasništvo Udruženja likovnih umjetnika BiH. Izložbu će otvoriti književnik Valerijan Žujo.

Programom je planirano i druženje sa bh. književnikom Abdulahom Sidranom, a najavljen je dolazak i drugih djelatnika iz oblasti kulture, kao i predstavnika raznih nivoa vlasti.  

Manifestacija "Trešnjeva nedjelja" održava se od 1964. godine, prve nedjelje u junu. Okupljaju se ljudi iz političkog i javnog života, najviše umjetnici. Oni razmjenjuju informacije i druže se, a sve uz trešnje koje osigura ULU BiH. Sastavni dio manifestacije je prigodan kulturno-umjetnički program u okviru kojeg neki od članova priredi izložbu svojih radova, a događaj proprate i umjetnici raznih profila. Ta manifestacija je svojevrstan uvod u Internacionalnu umjetničku koloniju u Počitelju, koja počinje 20. jula.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

'Trešnjeva nedjelja' privukla bh. i regionalne umjetnike u Počitelj

Trešnjeva nedjelja: Skup domaćih i regionalnih umjetnika uz počiteljske trešnje

Muftijstvo mostarsko traži povrat počiteljske medrese Islamskoj zajednici

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo