Stranačke aktivnosti     | 01.06.2018. 17:10 |

Saopćenje za javnost Foruma mladih Naše stranke

FENA Saopćenje

Povodom potvrđene informacije kako je u Republici Turskoj uhapšen bh. student Selmir Mašetović, Forum mladih Naše stranke poziva Ministarstvo vanjskih poslova i Ambasadu Bosne i Hercegovine u Turskoj, na čelu sa ambasadorom Bakirom Sadovićem, da javnosti daju više informacija o ovom slučaju.

„Podsjećamo nadležne institucije da su dužne zaštititi svoje državljane gdje god da se nalaze, u ovome slučaju da potvrde na osnovu čega je naš državljanin uhapšen, odnosno postoji li prema Europskoj konvenciji o ljudskim pravima i slobodama opravdana sumnja da je ta osoba izvršila kazneno djelo“, izjavio je Marinko Šanje, potpredsjednik Foruma mladih Naše stranke.
Kako mediji prenose, Mašetović je uhapšen jer je koristio mobilnu aplikaciju za koju se smatra je povezana sa organizacijom Fetulaha Gulena.

“Zastrašujuće je da neko bude uhapšen samo zato jer je instalirao aplikaciju ili zato što ima različite poglede na svijet od aktuelnog režima, pogotovo jer su neosnovane i nepotvrđene sumnje zbog kojih je Mašetović lišen slobode. Lider režima koji hapsi ljude zbog aplikacije dobrodošao je u Sarajevo i tom činjenicom smo također zabrinuti”, zaključio je Šanje.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo