Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost HSP-a

Saopćenje

HSP: Diana Zelenika je najbolji kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Kolegij Predsjedništva Hrvatska stranka prava (HSP) smatra da je najbolje rješenje za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Diana Zelenika. U svezi ovog pitanja i političkog smjera Hrvata u predstojećem razdoblju, apsolutno podržavamo stav predsjednika HDZ 1990. Ilije Cvitanovića da je vrijeme za ženu na čelo države. Najavljene kandidature predsjednika HDZ BiH dr. Dragana Čovića i predsjednika DF Željka Komšića su pogubne za Hrvate u BiH jer Čović provodi prorusku politiku a Komšić majorizaciju Hrvata u BiH. Stoga i pozivamo sve političke stranke, udruge i grupacije da podrže dr. Zeleniku za hrvatskog člana jer jedino ta politika jamči prohrvatsku politiku u tom najvišem tijelu vlasti u Sarajevu.

Iz mnoštvo primjera do sada je vidljivo da predsjednik Čović provodi prorusku politiku i politiku dodvoravanja srpskoj politici koja je u posljednjih sto godina nanijela toliko štete Hrvatima, bilo u Republici Hrvatskoj ili BiH da ih ne može opravdati niti da Hrvatima vrate dio teritorije koji su nasilno ratom oduzeli i pripojili Republici Srpskoj. Srpski predsjednik Vučić se šeće Mostarom, i otvaraju sajmove dok nitko ne pita gdje im je general Momčilo Perišić koji je prije nekoliko godina u Domovinskom ratu pucao po Mostarskoj katedrali, Ordinarijatu, Franjevačkoj crkvi s. Petra i Pavla i drugim javnim i privatnim objektima. Nitko ga ne pita za ratnu štetu. Treba biti iskren i reći da je jedino bošnjački član Predsjedništva u BiH principijelan po ovom pitanju i govori o srpskoj agresiji i ratnoj šteti.

Možda će stožerni kritičari reći kako će u BiH proći žena u politici, pa nismo mi skandinavske zemlje!? Upravo stoga smatramo da je to prednost kandidata doktorice Diane Zelenike i da ona kao žena sa karijerom, iako nije akademik kao Čović, i dokazanim stavom može bolje ispregovarati i postići u različitim sastancima i lobiranjima za hrvatske nacionalne i političke interese. Na tragu ovog stava su bili i Bošnjaci, ali u zadnji trenutak je odustala Sebija Izetbegović, jer je kod Bošnjaka još uvijek jaka tradicija i dosta se pitaju džemati i nema istinske sekularizacije.

Hrvati u BiH kako proeuropski narod treba da podrži dr. Zeleniku i tako otvore europsku perspektivu BiH jer iz svjetskih centara moći dvojac Dodik-Čović su odbačeni i s njima više nitko ozbiljno ne računa. Kako i reče sam predsjednik Čović da ide na plan „B“ što znači da je drugi, a nama Hrvatima treba „Prvi“ da okupi preostale Hrvate u BiH i da povede narod u bolje sutra. Politika predsjednika Čovića je počela izgonom radnika iz Sokola, a završila izgonom Hrvata iz BiH, i to će na jesen za predstojeće Opće izbore u BiH biti zaustavljeno ulaskom hrvatskih oporbenih stranaka u institucije vlasti i Predsjedništvo BiH.                  

                      

                                                                                                                      Predsjednik Hrvatske stranke prava                                                                                                                                      Nikola Raguž

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.