Stranačke aktivnosti     | 02.06.2018. 15:06 |

Saopćenje PDP-a

FENA Saopćenje

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak obratio se danas na Jahorini polaznicima Treće generacije Političke akademije PDP-a.

Crnadak je poručio polaznicima Političke akademije da je PDP u potpunosti ispunio predizborna obećanja iz prošle kampanje, da je međunarodna pozicija Republike Srpske veoma stabilna i da su uloga i nadležnosti Republike Srpske sačuvani i dodatno ojačani.

Naglasio je da je Republici Srpskoj potrebna otvorena, izbalansirana i mudra spoljna politika. Naveo je da je potrebno nastaviti sa izgradnjom specijalnih odnosa sa Srbijom, ali i da je neophodno da se sarađuje sa svima: sa Bošnjacima i Hrvatima u BiH, sa regionalnim partnerima, te sa velikim silama poput Amerike, Rusije, Njemačke, Velike Britanije, Kine i drugih. Istovremeno, mora se nepokolebljivo čuvati Dejtonski sporazum i Republika Srpska.

U svom obraćanju, Crnadak je rekao da su srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i on na mnogo primjera pokazali kako se čuva Republika Srpska, kao što su pokušaj revizije tužbe protiv Srbije, očuvanje Dana Republike Srpske i rezolucija Ujedinjenih nacija o Srebrenici, u isto vrijeme afirmišući Republiku Srpsku i dovodeći ključne ljude svjetske politike u Banjaluku i Republiku Srpsku.

"Srpski član Predsjednistva BiH Mladen Ivanić i ja smo, umjesto svađe sa svima i politike izolacije, gradili mostove za Republiku Srpsku na međunarodnoj političkoj sceni i stvarali nove relacije i kontakte, zbog čega je Republika Srpska dobila poštovanje i uvažavanje i zbog čega će imati još više koristi u budućnosti", istakao Crnadak.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana