Bosna i Hercegovina     | 04.06.2018. 15:01 |

Gratz poziva Izetbegovića da reaguje na hapšenje bosankog studenta u Turskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. juna (FENA) - Federalni zastupnik Dennis Gratz pozvao je člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da napravi iskorak i reaguje po pitanju hapšenja bosanskog studenta Selmira Mašetovića u Turskoj.

- Šta god se mladom Mašetoviću stavlja na teret, neprihvatljivo je da mu nije omogućen kontakt s roditeljima i našim diplomatskim predstavništvom u Turskoj. Pitanje je da li i na koji način mu je uopće osigurana adekvatna pravna pomoć. Gospodin Izetbegović ima jedinstvenu priliku da pokaže vlastiti uticaj i moć u slučaju ovog bosanskog studenta. Neka ga oslobodi i dočeka na sarajevskom aerodromu. Može li ozbiljnija poruka građanima BiH od toga? Ili se, ipak, njegovi odnosi sa AKP i Erdoganom zasnivaju na logističkoj podršci javnim skupovima - upozorava Gratz.

Istakao je da sada nije vrijeme za prebacivanja, već je važno da budemo jedinstveni i stanemo u zaštitu naše države, štiteći njene građane.

- Gospodine Izetbegoviću, apelujte, zovite, urgirajte. Učinite sve što je potrebno i dovedite Selmira kući - poručio je Gratz u saopćenju. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Francuskoj uhapšen tinejdžer zbog planiranja terorističkog napada na Olimpijadi u Parizu

Uhapšen zamjenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov

Italijanska policija uhapsila Tadžikistanca zbog povezanosti s terorizmom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta