Najave     | 05.06.2018. 15:11 |

Prezentacija nalaza Inicijative za lokalne vlasti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Inicijativa za lokalne vlasti, konsultacijski proces s lokalnim vlastima i drugim akterima u Bosni i Hercegovini, pokrenuta je u oktobru 2017. godine s ciljem utvrđivanja zajedničkih izazova u djelovanju lokalnih vlasti koji sprečavaju učinkovito pružanje usluga građanima. 

Inicijativu podržavaju Evropska unija, USAID i Ambasada Švicarske, a predvodila je Zajednička komisija za lokalne vlasti, grupa međunarodnih stručnjaka koji su obišli Bosnu i Hercegovinu radi konsultacija s predstavnicima lokalnih vlasti, civilnim društvom i ostalim akterima kako bi utvrdili sistemske probleme koji ometaju rad lokalnih vlasti, saopćeno je iz Delegacije Evropske unije u BiH.

Zajednička komisija prezentirat će glavne nalaze njenog izvještaja, koji sadrži konkretna opažanja i preporuke koje bi mogle razmotriti i lokalne vlasti, na završnom događaju Inicijative sutra u Sarajevu.

Događaj će započeti pozdravnim govorima šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH, ambasadora Larsa-Gunnara Wigemarka i ambasadora Švicarske u BiH Andree Rauber Saxera.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Grad Goražde dio projekta 'Zdrave zajednice u BiH'

Brčko - Učenici pokrenuli inicijativu za izgradnju sigurne kuće za žrtve nasilja

Poljska planira da od EU zatraži uvođenja sankcija na poljoprivredne proizvode iz Rusije i Bjelorusije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'