Kultura     | 06.06.2018. 12:12 |

Festival mladih talenata Hercegovine

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. lipnja (FENA) - Simfonijski orkestar Mostar organizira prvi Festival mladih talenata Hercegovine sa željom da se publici predstave mladi violinisti i njihovi profesori, a koncipiran je u dva cjelovečernja koncerta, priopćili su iz tog orkestra. 

 Na prvom koncertu, koji će se održati u nedjelju, 10. lipnja, predstavit će se 13 mladih violinista iz glazbenih škola Mostara, Širokoga Brijega, Čapljine, Čitluka, te Viteza.

Koncert će otvorit najmlađi sudionik Antonio Šarić, koji još ne ide u glazbenu školu, nego kao predpočetnik pet mjeseci svira violinu.

Na koncertu u ponedjeljak, 11. lipnja, svoja glazbena umijeća pokazat će srednjoškolac Muzičke škole I. i II. st. Mostar, mladi umjetnik na klaviru Luka Sakić, studentica Muzičke akademije Univerziteta Istočno Sarajevo violinistica Ana Pešut, te student Studija glazbene umjetnosti PMF-a Sveučilišta u Mostaru pijanist Marko Palameta.

Koncert će otvoriti već afirmirane glazbenice, obje višestruko nagrađivane violinistice - Tamara Arsovski iz Sarajeva i Alma Dizdar iz Mostara.

Na repertoaru su djela Johanna Sebastiana Bacha, Antonija Vivaldija i Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Sve soliste pratit će Simfonijski orkestar Mostar pod budnim okom maestra Igora Tatarevića. Oba koncerta održat će se u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Gala koncert „100 godina Marije Callas“

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana