Stranačke aktivnosti     | 06.06.2018. 17:42 |

Priopćenje za javnost KO DF HNK

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. lipnja - Ambasador Kraljevine Švedske Hagelberg govori ono o čemu Demokratska fronta u Mostaru stalno govori: politikama dvaju stranaka SDA I HDZ-a malo je 50 miliona budžeta , još 16 miliona je za uhar. Dva gradska zvaničnika isturena ispred svojih politika nebrige i nesavjesnosti, Ljubo Bešlić (HDZ) i Izet Šahović (SDA), od novca koji je dala Kraljevina Švedska za kapitalni projekat izgradnje kolektora u Mostaru uspjeli su napraviti međunarodni skandal. Od prijatelja Mostara su napravili budale, kao što uostalom rade i građanima Mostara sve ove godine.

To su politike koje znaju samo manir rođačko – zemljačkih tendera, nerada, sumnjivih djelovanja u vezi ogromnih novaca koji dobijaju od stranih prijatelja i partnera isključivo zbog ugleda Mostara. Ili će ponovno jasne izjave Ambasadora Kraljevine Švedske u BiH Andersa Hagelberga i OHR-a proglasiti zavjerom, kao u slučaju Zakona o krivičnom postupku. Nemjerljiva je šteta za Mostar, koji ima potrebu za prijateljima u svijetu, da bude izvrgnut ovakvim dešavanjima. Oni ne mogu, ne znaju i neće!

Demokratska fronta HNK traži da se Gradska uprava očituje javno o projektu izgradnje kolektora i odgovori građanima Mostara na neka od pitanja, kao i stranim prijateljima:

Kada će biti kraj projekta? Kada Mostarci da očekuju puštanje kolektora u rad? Kada i hoće li ulice Mostara biti propisno uređene nakon gradnje i omogućene za normalno kretanje ljudi? I za kraj gdje su tolike pare?

Ovo su samo neka od pitanja, na koji unaprijed znamo da Gradska uprava nema odgovore. No, vrlo je bitno Mostarcima poručiti još jednom kako je HDZ-SDA koalicija izgubila bilo kakav legitimitet da predstavlja i upravlja Gradom Mostarom.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

DF

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana