Stranačke aktivnosti     | 06.06.2018. 19:17 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Sva nesigurnost i nepravda u BiH rezultat je toga što se već dvadeset godina pravi privatna država, a ne pravna država. Mi, u SDP-u, hoćemo da zakon vrijedi isto za sve i na svakom dijelu BiH. Želimo graditi društvo jednake šanse, kako bi BiH uistinu postala zemlja za sve njene građane, poručeno je sa skupa.

Na Programskoj konvenciji SDP BiH, održanoj u Tesliću, naglašeno je da svi građani BiH imaju iste probleme i da se u cijeloj BiH mora graditi društvo jednake šanse, kako bi BiH uistinu postala zemlja za sve njene građane.

„U potpunosti je narušeno povjerenje građana u institucije koje trebaju garantirati sigurnost i pravdu za sve. Isti su problemi u oba entiteta i svi građani isto trpe. Povratnici imaju i dodatne probleme u cijeloj BiH i to se mora mijenjati. Povratnici su heroji BiH. Sva nesigurnost i nepravda rezultat je toga što se već dvadeset godina pravi privatna država, a ne pravna država. Mi u SDP-u hoćemo da zakon vrijedi isto za sve i na svakom dijelu BiH“, rekao je Nikšić.

On je napomenuo da je Plan 10 osmišljen kao odgovor na probleme i potrebe građana u svim dijelovima BiH.

„U Planu 10 stoji i da ćemo svake godine modernizirati ili renovirati najmanje 100 škola u BiH. To se odnosi i na RS i FBiH i Brčko Distrikt. Na cijelu BiH. Škole su dotrajale i neuslovne. Imamo svaku obavezu osiguravanja jednakih prilika u obrazovanju za svu našu djecu. Želimo da nam djeca idu u moderne i opremljene škole, gdje će naučiti kako da razmišljaju i kako da budu dobri, uspješni i sretni ljudi“, naglasio je Nikšić.

Enes Suljkanović, potpredsjednik SDP BiH, poručio je da je SDP jedina politička snaga koja okuplja sve ljude u BiH i koja stavlja čovjeka u prvi plan.

„SDP-ov Plan 10 predviđa i drastično porezno rasterećenje poslodavaca i privrede u cjelini. Višak sredstava koji ostane poslodavcima omogućit će im da više sredstava ulože u razvijanje poslovanja, zapošljavanje novih radnika i poboljšanje položaja postojećih radnika. SDP to namjerava postići i donošenjem Zakona o minimalnoj plati. Ljudi će opet moći živjeti od svog rada“, rekao je Suljkanović.

Vojin Mijatović, potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a, poručio je da svaki glas odlučuje da li će naša djeca rasti u našoj zemlji ili odlaziti negdje u potrazi za boljom budućnošću.

„Svaki glas donosi promjene. Budimo snaga koja će napraviti zemlju u kojoj se lijepo živi, ponosnu zemlju, zemlju za sve nas. Promjene se mogu i moraju desiti. SDP nikad nije bio jači i zato građanima trebamo vratiti nadu da će biti bolje i da samo zajedno možemo napraviti društvo u kojem ćemo svi biti jednaki“, istaknuo je Mijatović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo