Sport     | 07.06.2018. 10:19 |

NBA - Warriorsi na pragu nove titule prvaka

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Nakon treće uzastopne pobjede u finalnoj seriji košarkaške NBA lige, Golden State Warriors se nalaze na pragu nove titule prvaka. 

Warriorsi su sinoć slavili u trećoj utakmici u Clevelandu sa 110:102 i u pobjedama poveli s 3:0. Četvrta utakmica će biti odigrana u subotu ponovo u Clevelandu. 
 
U Quicken Loans Areni sinoć je centralna ličnost bio košarkaš Golden Statea Kevin Durant, koji je postigao čak 43 poena i postavio lični rekord u finalima, a dodao je 13 skokova i sedam asistencija.

Stephen Curry ovoga puta je postigao za njega skromih 11 poena, a sličnu večer imao je i Klay Thompson s deset poena.

U Clevelandu je po običaju najefikasniji bio LeBron James s 33 poena, 11 asistencija i deset skokova, a pratio ga je Kevin Love s 20 poena i 13 skokova.

Cleveland je u prvom poluvremenu utakmice bio nešto bolji protivnik i na odmor je otišao pri vodstvu 58:52, međutim u nastavku utakmice Warriorsi su preuzeli inicijativu i preokrenuli meč u svoju korist. 

U historiji NBA lige nijedna ekipa nije izgubila finale pri vodstvu 3:0, tako da je teško vjerovati da Cleveland u ovom finalu može upisati četiri uzastopne pobjede. Golden State je pet puta osvajao najjaču ligu svijeta i to u godinama 1947, 1956, 1975, 2015 i 2017.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'