Bosna i Hercegovina     | 07.06.2018. 12:05 |

IKC Düsseldorf pomože u registraciji bh. građana za Opće izbore

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Islamski kulturni centar Düsseldorf pomoći će u registraciji građana Bosne i Hercegovine za predstojeće izbore u regiji Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Predsjednik IKC-a Erdin Kadunić podsjeća građane Bosne i Hercegovine koji imaju pravo glasa na predstojećim Općim izborima da imaju rok za registraciju za izbore do 24. jula.

Popunjavanjem PRP-1 obrasca i slanjem u Centralnu izbornu komisiju BiH, sa pratećim dokumentima, omogućit će svima pravo na izlazak na izbore.

- Potrebnu pomoć prilikom registracije u regiji nudi naš Islamski kulturni centar Düsseldorf. U prevodilačkom uredu pomažemo građanima BiH da se registruju, pošalju e-mailove, fax, a sva pomoć je besplatna - kazao je za Fenu Kadunić.

Pozvao je sva kulturna, vjerska i druga udruženja da slijede njihov primjer kako bi osigurali potrebne uvjete da se bh. građani registruju za predstojeće izbore.

-Također, pozivam i naše poduzetnike, vlasnike turističkih agencija, advokate, koji imaju svoje urede, da ponude ovaj besplatan servis - dodaje Kadunić.

Ističe da je potrebno stvoriti sve uvjete za registraciju bh. građane jer u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija živi više od 50.000 bh. građana, a generalni konzulat koji je nekad bio u Bonu je zatvoren.

- Imamo više od 30 udruženja bh. porijekla koja bi lako mogli pokriti ovu pokrajinu - smatra Kadunić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'