Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 07.06.2018. 15:45 |

Putin: Novi svjetski rat bi mogao značiti kraj civilizacije

FENA Internet

MOSKVA, 7. juna (FENA) - Novi svjetski rat mogao bi značiti 'kraj civilizacije', kazao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin u maratonskom programu pitanja i odgovora prenošenom uživo na državnoj televiziji.

- Svijest o tome trebala bi obuzdati međunarodne sile na uključivanje u globalni konflikt - dodao je Putin, prenosi Russia Today.

Govoreći o riziku izbijanja novog velikog rata, prisjetio se poznatog fizičara i nobelovca Alberta Einsteina i njegove misli: "Ne znam s kojim će se treći svjetski rat voditi, ali naredni će biti s kamenjem i štapovima".

Dodao je da bi bilo kakvo radikalno i opasno djelovanje moglo ugroziti modernu civilizaciju.

Govoreći o Hladnom ratu, istaknuo je da je to bio period straha od uzajamnog uništenja koji je uvijek spriječavao međunarodne aktere od nesmotrenih poteza i prisilio ih na međusobno poštovanje.

Ruski čelnik je poentirao da je trenutna politika sankcija i optuživanja Zapada na račun Rusije 'kontraproduktivna' i da šteti objema stranama.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Navaljnaja: Putin nije legitimni predsjednik Rusije

Putin: Ruska porodica treba imati najmanje dvoje djece

Putin: Ruski naučnici su blizu stvaranja vakcina protiv raka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta