Sport     | 07.06.2018. 16:50 |

Damir Beljo najbolji profesionalni bokser u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Savez profesionalnog boksa u Bosni i Hercegovini sinoć je u Sarajevu uručio priznanja za istaknuti doprinos razvoju profesionalnog boksa u BiH, i to Kemalu Balukoviću, dugogodišnjem sportskom radniku i jednom od začetnika profesionalnog boksa u BiH, te Miri Jerkoviću treneru i sportskom radniku.

 Za najboljeg boksera za 2017. godinu Savez profesionalnog boksa u BiH je proglasio mostarskog "Bombardera" Damira Belju, na osnovu niza uspjeha koje je ostvario. Beljo je također dobio i doživotnu licencu Saveza profesionalnog boksa u BiH, kako bi bili sigurni da će Beljo uvijek biti dio profesionalnog boksa u BiH i Saveza profesionalnog boksa u BiH.

Beljo se zahvalio savezu na priznanju  najboljeg bh. profesionalca, posebo na "jako časnoj nagradi doživotne licence koju je dobio od jedinog krovnog saveza profesionalnih boksera".

- Drugo, još važnije, je to što su odlučili da se više pozabave i našim profesionalcima koji sami sebi stvaraju priču preko lažnih mečeva i smiješnih titula i time jako negativno utječu na čitavu javnost, na ovaj sport, a i na mlade perspektivne reprezentativce koji bi mogli nešto napraviti u budućnosti – napisao je Beljo na svom profilu na Facebooku.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Više od 150 boksera učestvovalo na međunarodnom turniru "Mustafa Hajrulahović Talijan"

Na 21. turniru 'Mustafa Hajrulahović - Talijan' bokseri iz 21 zemlje

Dedić i Bošnjak predstavljaju BiH na Svjetskom prvenstvu u Taškentu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana