Sport     | 08.06.2018. 10:55 |

Osmanović i Crnogorac ozvaničili donaciju judo opreme osnovnim školama (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i predsjednik Judo saveza BiH Branislav Crnogorac potpisali su danas protokol kojim će biti realizovana donacija Međunarodne judo federacije školama u BiH. 

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, u realizaciju projekta uključen je i Olimpijski komitet BiH, donacija se sastoji od opreme za obučavanje judoa, a deset škola, odnosno regija u BiH, dobit će po jedan tatami, 50 kimona i novčane naknade za trenere koji će raditi s djecom. 

Osmanović je čestitao Judo savezu BiH, Crnogorcu i njegovim saradnicima koji imaju odličnu saradnju s Međunarodnom judo federacijom, što je rezultiralo ovom donacijom. 

- Ova donacija i aktivnosti imaju za cilj da približe i omasove sport u osnovnim školama. Mislim da je ovo jedinstven primjer aktivnosti Judo saveza i poruka drugim savezima u BiH na ovakav način približe sport najmlađim. Ministarstvo civilnih poslova sa zadovoljstvom pruža podršku projektima koji djeci u cijeloj BiH pružaju mogućnosti bavljenja sportom - rekao je Osmanović.

Dodaje da se sve institucije koje imaju nadležnost u sportu moraju više angažovati da bi stvorili bolje uslove za sport. 

- Želimo s Olimpijskim i Paraolimpijskim komitetom, Specijalom olimpijadom, sportskim savezima, te nadležnim entitetskim i kantonalnim ministarstvima iznađemo kvalitetna rješenja koja će osigurati bolje uslove sportistima u BiH - zaključio je Osmanović. 

Predjesnik Judo saveza BiH Branislav Crnogorac podsjetio je da je judo u BiH najtrofejniji olimpijski sport, te da je cilj ovog projekta omasovljenje sporta kroz osnovne škole. 

- Nadam se da ćemo jednog dana iz ovih osnovnih škola dobiti nove vrhunske judiste, kao što su Cerić i Mekić i svi oni sportisti koji su proslavili judo sport u BiH i međunarodnoj sceni. Ovaj projekt će nam pomoći da se etabliramo kao jedan od najboljih sportova u BiH - izjavio je Crnogorac. 

Dodaje da će Judo savez BiH za rad sa osnovcima nastojati da angažuje najbolje, licencirane trenere koji su prošli obuku, te da će u tu svrhu poslužiti 60.000 dolara donacije Međunarodne judo federacije. 

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1854/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1u14TWekf1jh3inxsWzot3xVxZeaj39GV?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Judo klub Borsa najuspješniji klub na prvenstvu Judo saveza HB

Dva zlata na Afrika openu za džudo tim BiH

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu