Stranačke aktivnosti     | 08.06.2018. 11:56 |

Saopćenje za javnost stranke Narod i pravda

FENA Saopćenje

Vlada Kantona Sarajevo je smjenom Nermina Muzura sa mjesta predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo pokazala svoje pravo lice.

Potpuno su jasni ciljevi da se iz budžeta izvuče novac, da se koristi za stranačke aktivnosti, te da se u pune džepove stranačkih tajkuna ugura i novac sa računa Turističke zajednice. Kako drugačije objasniti imenovanje kompromitovanog direktora Midhata Hubijara na ovo mjesto, poznatom po aferama i skandalima, dokazanim koruptivnim radnjama u interesu Općinskog odbora Novi Grad i njegovim ličnim interesima, sve na štetu građana KS? Iza sebe ostavlja nered u ZOI ‘84, mobing radnika, nefunkcionalan vertikalni transport skupo plaćen novcem poreznih obveznika, prazan skladišni prostor koji je trebao biti saniran, dugove za vodu, grijanje, krađu u ugostiteljskim objektima koju je u više navrata dokazala Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i još mnogo toga lošeg. 

Za sve te “aferime” SDA ga nagradi novom pozicijom, svježim novcem na računu koji treba krčmiti.

Podsjećamo da su protiv Hubijarovog izvještaja glasali i zastupnici iz SDA, da je Skupština KS dodatno glasala za razrješenje, te da ga Vlada KS ipak ni do danas nije razriješila dužnosti.

Nakon što su u GRAS-u vratili direktora koji je ranije bio smijenjen, u VIK pokušavaju također vratiti smijenjene kadrove zbog kojih godinama nismo imali vodu, svjedočimo vrhuncu sa Turističkom zajednicom.

Drugi imenovani član, Alen Divović, u direktnom je sukobu interesa.

Vlasnik je naime nekoliko turističkih agencija i nikako ne bi mogao upravljati Turističkom zajednicom.

Još su nas jednom SDA i slijepo poslušni SBB, koji glasa za sve prijedloge “Velikog brata“ kada je u pitanju lični interes, podsjetili zašto se ne smije desiti da od oktobra više ikada priđu državnom novcu.

Sreća je što su Izbori pred vratima i što neće imati vremena da zaustave sve pozitivne procese, niti da raskrčme sve što smo građanima u kasama ostavili.

Pozivamo časne i poštene pripadnike SDA i SBB-a da se javno i glasno odupru namjerama svojih šefova i stanu u zaštitu državnog kapitala i ljudi koje direktori poput Hubijara svakodnevno mobinguju. 

Narod će doći po svoje, a pravda će takve direktore koje postavljate poslati tamo gdje im je mjesto.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije