Kultura     | 09.06.2018. 13:23 |

Ambasadorica Babić otvorila 'Druženje sa prijateljima' u Skoplju

FENA Saopćenje

SKOPLJE/SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Makedoniji Lepa Babić sinoć je u Makedonskoj operi i baletu u Skoplju otvorila kulturni događaj pod nazivom „Druženje sa prijateljima“.

Tom prilikom istaknula da je događaj organiziran s ciljem predstavljanja dijela bogate kulturne baštine BiH, te pružanja doprinosa jačanju tradicionalnih prijateljskih veza BiH i Makedonije i njenih građana.

Izrazila je posebnu zahvalnost predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, Gradu Skoplju na čelu sa gradonačelnikom Petre Šiljegovim, Makedonskoj operi i baletu na čelu sa direktorom Ćazimom Asotićem, počasnoj konzulici BiH u Bitoli Biljani Damjanovskoj Jančevskoj i Bobanu Josifovskom na pruženoj pomoći i podršci u organizaciji događaja, kao i sponzorima.

Nakon obraćanja su na sceni jedne od najznačajnijih institucija Makedonije nastupili mlada bh. zvijezda Marko Bošnjak, Guitar Duo Levante (Vojislav i Aleksandra Ivanović) i muzički sastav „Divanhana“.

Sa Markom Bošnjakom je na početku koncerta nastupio najpoznatiji makedonski dječji hor „Zlatno slavejče“ izvedbom jedne zajedničke pjesme.

Događaju u Makedonskoj operi i baletu prisustvovali su zamjenik predsjednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Makedonije Oliver Spasovski, ministar zdravstva Makedonije Venko Filipče, ministar obrazovanja i nauke Makedonije Arber Ademi, zamjenici ministara, poslanici u Sobranju Makedonije, članovi kabineta predsjednika i premijera Makedonije, ambasadori i članovi diplomatskog kora, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Makedonije i drugih institucija zemlje prijema, gradonačelnici više gradova, predstavnici bh. kompanija u Makedoniji i brojni makedonski privrednici, rektori, dekani i profesori, brojni predstavnici kulturnog i javnog života i udruženja građana.

Također, događaju su prisustvovali i kadeti iz Bosne i Hercegovine koji se školuju na Vojnoj akademiji u Skoplju.

Kulturni događaj u Skoplju podržali su sponzori - bosanskohercegovačke i makedonske kompanije, koje su na ovaj način još jednom pokazale da se radi o društveno odgovornim kompanijama, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

                                                                  

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Krišto: Budućnost naše regije ovisi primarno o našoj spremnosti da nastavimo suradnju

Uspostavljena direktna aviolinija između Skoplja i Sarajeva, letovi tri puta sedmično

Ursula von der Leyen stigla u Skoplje

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom