Ekonomija     | 09.06.2018. 16:05 |

Ovog ljeta više od 200 manifestacija u Crnoj Gori

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - U okviru regionalne kampanje predstavljanja ljetne turističke ponude upriličena je i Večer Crne Gore u Sarajevu.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić kaže da je ove sezone za turiste spremno 438 uređenih kupališta, od čega će se na 30 vijoriti prestižno međunarodno ekološko priznanje - Plava zastavica.

- I ovog ljeta obećavamo dobru zabavu. Imat ćemo više od 200 manifestacija, od popularnih muzičkih i kulturnih (kakve su Grad Teatar u Budvi, Purgatorije u Tivtu, Barski ljetopis, Montenegro Film Festival u Herceg Novom ili Kotor Art Festival) do modnih, umjetničkih i sportsko-rekreativnih (poput festivala Tri kanjona u Pivi) - kazala je ona, saopćio je organizator. 

Večer Crne Gore u Sarajevu uveličale su brojne zvanice među kojima predstavnici ambasada, biznis i državnog sektora, turističkih agencija i medija. Za atmosferu je bila zadužena klapa Assa voće, a organizaciju furaj.ba magazin. 

Po izvještaju Svjetskog savjeta za putovanja i turizam (WTTC), Crna Gora (koja je još 1992. godine proglašena ekološkom državom) je među najbrže rastućim turističkim destinacijama u svijetu. Koliko je turizam važan za ekonomiju Crne Gore najbolje govori podatak da ukupni doprinos turizma BDP-u iznosi više od 22 posto BDP-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom