Bosna i Hercegovina     | 11.06.2018. 10:05 |

Džaferović u Krajini: Napredak dolazi samo od iskrenog svakodnevnog rada

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 11. juna (FENA) - Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) USK upriličio je sinoć u Bihaću zajednički iftar koji je okupio više od 300 članova i simpatizera stranke sa prostora cijelog Unsko-sanskog kantona.

Iftaru je, između ostalih, prisustvovao državni zastupnik i kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Džaferović je istakao da mu je izuzetno drago što 27. noć Ramazana provodi u Krajini, po njemu najvažnijem i naljepšem djelu Bosne i Hercegovine. Zatim je naglasio da se nalazimo u veoma ozbiljnim i turbulentnim vremenima.

 - Pred nama su vrlo ozbiljni izazovi. Mi se, osim sa deblokadom evropskog puta, NATO puta, ekonomskim izazovima, nosimo sa snažnim udarima na suverenitet i teritorijalni integitet. Iz Bihaća pozivam da se svi okrenemo miru, prosperitetu, izgradnji boljeg sutra za sve ljude koji žive u ovoj zemlji. Bez ikakvog populizma, bez ikakve smutnje mi smo tokom ovog mandata radili na tome. Od populizma i smutnje nema ništa. Napredak dolazi samo od iskrenog svakodnevnog rada - poručio je.

Prisutnima se obratio i predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK Šemsudin Dedić.

- Smisao iftara jeste da ga podijelimo sa dragim nam ljudima i prijateljima. Šefik Džaferović je veliki prijatelj Krajišnika i čest gost u Krajini. Ove godine je po najvećem nevremenu došao u Bužim. Bio je uz nas i lično nam je pružio podršku onog teškog dana kad je uhapšen general Dudaković i drugi borci 5. korpusa. Slobodno možemo reći da je sa nama češće i od nekih kandidata za Predsjedništvo koji su rodom iz ovih krajeva - kazao je.

Ovo, prema Dediću, najbolje opovrgava tvrdnje da nas je Sarajevo zaboravilo.

 - Biti uz Krajinu ne znači izdavati saopćenja i davati pompezne izjave već dijeliti sa nama i teške i lijepe trenutke. Znam da to naši sugrađani znaju cijeniti - zaključio je Dedić, saopćeno je iz KO SDA USK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Organiziran iftar za štićenike i uposlenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave

Saopćenje za javnost SDA

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom