Bosna i Hercegovina     | 11.06.2018. 13:07 |

Otvoren konkurs za upis na šest interdisciplinarnih master programa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Centar za interdisciplinarne studije (CIS) Univerziteta u Sarajevu objavio je konkurs za upis na šest studijskih master programa za akademsku 2018/2019 godinu.

Pored već poznatih programa kao što su "Demokratija i ljudska prava u jugoistočnoj Evropi", "Evropske studije", "Nutricionizam" i "One health", Centar ove godine predstavlja i dva nova programa, "Zaštita od prirodnih katastrofa" i "Međunarodna i regionalna sigurnost".

Neki od programa su jednogodišnji, a neki dvogodišnji te se na polovini programa nastava odvija na engleskom jeziku.

- Prateći trendove i potrebe u akademskoj sferi, Centar je ove godine u prilici ponuditi šest master programa različitog naučnog spektra kako bi budućim magistrima omogućio najmoderniji koncept školovanja i specijalnost u tržišno traženim oblastima - naglasila je direktorica Centra Melika Husić-Mehmedović. 

Istakla je da kvalitetno koncipirane programe vode etablirani akademski stručnjaci i profesionalci, koji garantiraju kvalitet naobrazbe budućim studentima.

- Do sada je kroz naše postdiplomske programe prošlo više od 800 magistranata, koji su zaposlenje našli u vladinom sektoru, akademskoj zajednici, međunarodnim organizacijama, nevladinom sektoru, medijima i privatnom sektoru gdje svakodnevno kroz svoje poslove doprinose napretku cjelokupnog bh. društva - istakla je Husić-Mehmedović te pozvala sve zainteresovane da kontaktiraju Centar i saznaju više o ovim programima ili krajem mjeseca dođu na Dan otvorenih vrata.

Centar je usmjeren ka interdisciplinarnom obrazovanju nove generacije stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, kao i iz zemalja regije jugoistočne Evrope. Kao takav, CIS okuplja više od stotinu uvaženih domaćih i stranih eksperata iz različitih naučnih oblasti koji zajednički rade na projektima razvoja iz svih naučnih oblasti, saopćeno je iz Centra za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Upis u prve razrede u KS - Sistematski pregledi odgođeni za mart, april i maj

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra u Livnu

Otvaranje Pastoralno-socijalnog centra Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Lugu pokraj Kiseljaka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta