Ekonomija     | 12.06.2018. 12:57 |

Njemački trgovački lanac 'Lidl' stigao u Srbiju

FENA Cvita Kusić

NOVA PAZOVA, 12. lipnja (FENA) - Njemački prehrambeni trgovački lanac "Lidl" stigao je i u Srbiju, gdje je u utorak u Novoj Pazovi otvoren Logistički centar te kompanije, a do kraja godine bit će otvoreno 16 trgovina.

 "Dolazak Lidla u Srbiju ne znači samo otvaranje lanca supermarketa, to je simbol napretka i govori da se Srbija pridružuje uspješnim zemljama", poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tijekom otvaranja.

 Napomenuo je kako je vrijednost investicije u Novoj Pazovi 55 milijuna eura te kako će do kraja godine biti otvoreno i 16 trgovina "Lidla" u kojima će posao imati 1.500 od čak 23.000 onih koji su se kandidirali za rad u toj kompaniji u Srbiji.

 "Važnost ovog logističkog centra kao i cijele investicije 'Lidla' u Srbiji prevazilazi važnost običnog supermarketa, to je simbol, jedan od najznačajnijih simbola napretka", rekao je Vučić te najavio i skori dolazak čuvenog lanca "Starbaks" u Srbiju, javili su beogradski mediji.

 Zahvalio je njemačkim prijateljima koji su pomogli dolazak ove investicije te podsjetio kako firme iz te zemlje zapošljavaju 45.000 ljudi u Srbiji.

 Kompanija "Lidl" dio je njemačke "Schwarz grupe". U svijetu svakodnevno usluži oko 10 milijuna kupaca u više od 10.000 trgovina, a proizvodi se skladište u preko 150 logističkih centara.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Sunak i Scholz: Evropa se mora ujediniti u podršci Ukrajini u ratu protiv Rusije

U Njemačkoj optuženo šest stranih državljana za planiranje terorističkih napada

Brnabić: Hvala oporbi koja je došla na dijalog, usred smo oluje, vjetrovi udaraju u Srbiju

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta