Stranačke aktivnosti     | 12.06.2018. 13:34 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Brčanski demokratski pokret podržao kandidaturu prof. dr. Denisa Bećirovića za Predsjedništvo BiH

Nakon masovne podrške iz Bosne i Hercegovine i inostranstva koju dobija kandidat za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, pismo podrške je uputio i Brčanski demokratski pokret (BDP), parlamentarna stranka u Brčko Distriktu BiH, navodeći da je ovo podrška politici borbe za svakog čovjeka i građana ove zemlje. Pismo podrške prenosimo u cijelosti.

„Poštovani prijatelji,

Obavještavamo Vas da je rukovodstvo Brčanskog demokratskog pokreta odlučilo podržati kandidaturu prof. dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva na izborima u oktobru.

BDP, koji u svom programskom djelovanju navodi borbu za čovjeka, prepoznaje isti element borbe za svakog čovjeka i svakog građana u politici Denisa Bećirovića. Vodeći se idejama o jednakim pravima i slobodama svih građana u BiH, podrška kandidaturi Denisa Bećirovića, kao predstavnika svih građana naše zemlje, je logičan potez i akt svrstavanja uz integrativnu i proevropsku politiku.

Denis Bećirović se dosadašnjim radom pokazao kao prominent državničke politike, političar koji je nadišao uske interese i zastupa široki sloj građana, a prilog toj tvrdnji je već dobijena podrška više političkih subjekata, u čemu se pridružuje i BDP.

Podrška kandidaturi Denisa Bećirovića istovremeno je podrška politici očuvanja, stabilnosti i razvoja demokratske Bosne i Hercegovine na njenom evropskom putu s jasnom socijalnom notom brige za sve građane ove zemlje“, navodi se u pismu kojeg potpisuje predsjednik BDP-a Admir Nuković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'