Bosna i Hercegovina     | 12.06.2018. 16:52 |

Udruženje 'Srce za djecu' uručilo donaciju Klinci za dječije bolesti u Tuzli

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Udruženje “Srce za djecu” uručilo je donaciju Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla.

Udruženje nastavlja pružati podršku djeci oboljeloj od raka i nastoji poboljšati uslove liječenja i njegov kvalitet udruživši svoje snage sa menadžementom UKC Tuzla i timom sa Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti, saopćeno je iz Udruženja “Srce za djecu”.

Zahvaljujući mnogim humanim građanima Bosne i Hercegovine, institucijama, kompanijama koje podržavaju rad Udruženja, te velikoj podršci bh. građana iz dijaspore, Udruženje je osiguralo donaciju u vidu dozatora kisika, prijenosnog aspiratora i infuzomata u vrijednosti od 11.603 KM.

Članovi Udruženja vjeruju u multidisciplinaran pristup liječenju djece oboljele od raka, a koji obuhvata kvalitetan odnos klinika – dijete – roditelj – udruženje roditelja.

- Smatramo da je multidisciplinaran pristup ispravan i da samo tako možemo pružiti kvalitetno liječenje djeci oboljeloj od raka. Današnja donacija je jedan od vidova tog pristupa i pružanja podrške djeci oboljeloj od raka i odjeljenjima na kojima se ona liječe. Mi imamo samo jedan cilj, a to je da djeci oboljeloj od raka priuštimo potrebnu podršku, brigu, poboljšane uslove liječenja, te kvalitetniji život nakon liječenja - rekao je direktor Udruženja Fikret Kubat.

Također, Udruženje surađuje sa UKC Tuzla od prošle godine i uspješno sprovodi projekat “Psihosocijalna podrška”, u okviru kojeg je obezbijeđen psiholog koji radi na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju sa djecom oboljelom od raka, majkama pratiljama i medicinskim osobljem.

Osiguran je i roditeljski stan u blizini UKC koji je već pušten u funkciju i roditelji i djeca su ga počeli koristiti svakodnevno.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Bosnalijek uručio donaciju Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka'

Intenzivirane pripreme za izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!