Bosna i Hercegovina     | 12.06.2018. 18:26 |

Ministar Čampara primio komandanta EUFOR-a general-majora Martina Dorfera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Delegacija EUFOR-a predvođena general-majorom Martinom Dorferom posjetila je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova (FMUP), gdje ih je primio ministar Aljoša Čampara.

Ministar Čampara je upoznao general-majora Dorfera s najvažnijim aktivnostima koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima u oblasti sigurnosti na području Federacije BiH, saopćeno je iz FMUP-a. 

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo naporima koje Bosna i Hercegovina ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući aktivnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na pružanju podrške policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala.

Glavna tema razgovora bila je borba protiv terorizma, kao globalne prijetnje te organiziranog kriminala i korupcije, koji ugrožavaju ekonomsku stabilnost i sigurnost države i krijumičarenje ilegalnog oružja. Također je razgovarano o cjelokupnoj situaciju oko kupovine oružja i naoružavanja policijskih snaga u BiH, kao i uništavanja viška naoružanja.

Razgovarano je i o budućim aktivnostima EUFOR-a, te o ispunjavanju uslova koji će našoj zemlji omogućiti članstvo u evroatlantskim organizacijama.

Ministar Čampara je zahvalio komandatnu EUFOR-a na posjeti i iskazao uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu.  

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Ministar Isak prisustvovao tribini obilježavanja 1.marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Isak održao sastanak sa Katicom i Okerićem

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo