Bosna i Hercegovina     | 13.06.2018. 12:35 |

Suljkanović primio predstavnike Streljačkog invalidskog kluba Tuzla

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. juna (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica za kulturu, sport i mlade Slavena Vojinović te pomoćnik ministra za boračka pitanja Mustafa Šahović primili su danas delegaciju Streljačkog invalidskog kluba Tuzla Kadiru Nukić, Mirsada Hasića i Nihada Bukvića.

Osim postignuća, predstavnici kluba koji kontinuirano postiže najbolje rezultate tom su prilikom iznijeli i probleme s kojima se susreću a jedan od najvećih je nedostatak streljane za pripremu takmičara na području cijelog TK, te zastarjelost opreme, posebno specijalnih pušaka.

Suljkanović je rekao da će Klub i ove godine putem resornih ministarstava dobiti novčana sredstva koja omogućuju pojedini programi.

- Neophodno je mapirati sportsku infrastrukturu koja postoji na području Tuzlanskog kantona kako bi znali čime raspolažemo - dodao je Suljkanović, napomenuvši da bi u resornim ministarstvima trebalo potražiti odgovor o tome postoji li prostor za streljanu u okviru Kampusa Univerziteta u Tuzli u Solini. 

Današnji sastanak bio je još jedna prilika da se istakne važnost sporta u životu invalidnih osoba, te potreba za uključivanjem što više mladih ljudi u razne vidove sportskih aktivnosti, saopćeno je iz Vlade TK.   

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu