Kultura     | 13.06.2018. 15:14 |

'Mozart u vrtu' ovog ljeta premijerno u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. lipnja (FENA) - Multimedijalni projekt Zagrebačkog orkestra mladih (ZOM) "Mozart u vrtu", koji je osmislio Mostarac, maestro Igor Tatarević, tradicionalno se izvodi svako ljeto pod otvorenim nebom u nekoliko gradova Republike Hrvatske, a ovoga puta premijerno će biti izveden u Mostaru, na trgu ispred Kosače, 18. lipnja, u 21 sat.

U projektu sudjeluju kao solisti mladi talenti Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a orkestar čine mostarski simfoničari i članovi Zagrebačkog orkestra mladih.

Izvedbom koncerta ravnat će autor projekta, maestro Igor Tatarević.

Publika će moći uživati u najpoznatijim Mozartovim djelima na isti način kao što je to bilo uobičajeno u vrijeme kada su i nastajala – u 18. stoljeću – za vrijeme ljetnih mjeseci, pod vedrim nebom, najavili su organizatori.

Tradicionalne operne arije iz poznatih Mozartovih opera („Figarov pir“, „Čarobna frula“ i dr.) uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar i Zagrebačkog orkestra mladih, pjevat će mlade sopranistice Nikolina Zovko iz Mostara i Ivana Duvnjak iz Zagreba, kontratenor Marin Vitas iz Splita, te tenor Kenan Hasić iz Srebrenika.

Istaknuti hrvatsko-bečki pijanist Petar Klasan svirat će Koncert za klavir i orkestar u A-duru.

Japanski umjetnik Sho Akamatsu izvest će na violini Mozartov Rondo u C-duru.

Uz spomenute skladbe, na programu su 1. stavak poznate Simfonije u g-molu, 1. stavak Simfonije u G-duru, veliki broj arija, kvarteta, a publici simfoničari pripremaju i pokoje iznenađenje.

Veličanstveni glazbeni vatromet popratit će dvoje glumaca HNK-a Mostar Bojan Beribaka i Angela Bulum – u ulozi Wolfganga Amadeusa i njegove sestre Nannerl, uvodeći nas u čudesni svijet Mozartovih pisama i njegovog kreativnog procesa.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom