Bosna i Hercegovina     | 14.06.2018. 11:02 |

Potpisan protokol o razmjeni podataka između inspektorata FBiH i RS

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Federalna uprava za inspekcijske poslove Sarajevo i Republička uprava za inspekcijske poslove – Inspektorat Republike Srpske zaključili su Protokol o saradnji u vezi korištenja i razmjene podataka, a radi osiguranja efikasnijeg rada i saradnje inspekcijskih tijela.

Ovim protokolom definišu se, kako je saopćeno iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, međusobna prava i obaveze prilikom korištenja podataka iz službenih evidencija o inspekcijskim nadzorima koje vode.  

Protokol su potpisali direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović i vršilac dužnosti direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove Danijela Batar. 

Razmjena podataka će se realizovati putem interoperabilnog informacioni sistema – IIS, koji je uspostavljen na području čitave BiH. Razvijeni informacioni sistem je ustvari Servisana sabirnica ili GSB (eng. Goverment Servise Bus) te omogućuje razmjenu podataka i pristup podacima bez obzira na njihovu lokaciju i vlasništvo.

Uspostava navedenog informacionog sistema izvršena je u okviru ICIS (eng. Improving Investment Climate and Institutional Strengthening ) projekta Svjetske banke, koji je realizovan od 2014. do 2018. godine. Projekt je odobren na osnovu Sporazuma o grantu između Svjetske banke, Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA) i primaoca sredstava (BiH, FBiH, RS i BD), saopćeno je iz FUZIP-e.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pronađen svinjski DNA u zaleđenom junećem bureku proizvođača Krajina Klas d.o.o. Banja Luka

Iz prodaje povučena 33 komada 'milka oreo' mliječnih pločica zbog pronađenih komada plastike

Pojačani inspekcijski nadzori od sutra na području Federacije BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom