Kultura     | 15.06.2018. 11:09 |

Herceg u Blagaju otvorio Likovnu koloniju 'Ocrt'

FENA Saopćenje

BLAGAJ, 15. lipnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg otvorio je u četvrtak u Blagaju likovnu koloniju "Ocrt", upriličenu u sklopu manifestacije "Lipanjske zore 2018.".

"Prva likovna kolonija u Blagaju još je jedan dragulj u sada već poduljoj i bogatoj nisci kulturnih događanja u gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji u proteklom razdoblju. Dragulj kojim široke umjetničke duše opažaju i kroz crtež vizualiziraju najskrivenije izvrsnosti i najdublje vrijednosti svega onoga što nas okružuje, a što mi zaokupljeni svakodnevnicom obično i ne primjećujemo", kazao je Herceg.

Likovna kolonija zasnovana je u suradnji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače i Udruge "Lipanj" s ciljem okupljanja afirmiranih i neafirmiranih mladih umjetnika iz Mostara i drugih gradova BiH.

Sudionicima kolonije omogućava se prostor za umjetničkim djelovanjem u prirodi i osnažuje njihov zajednički umjetnički angažman.

U koloniji sudjeluju Marin Topić, Mario Šunjić, Željko Koren, Dario Pehar, Anđelko Mikulić, Maja Rubinić, Tomo Buconjić, Boris Lovrić i Dalibor Nikolić, koji je ujedno i njezin voditelj, priopćila je Vlada HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Mladi u Blagaju obilježili Dan nezavisnosti BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo