Bosna i Hercegovina     | 15.06.2018. 22:04 |

Muftija mostarski upriličio tradicionalni bajramski prijem

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 15. lipnja (FENA) - Tradicionalni bajramski prijem muftije mostarskog mr. Salema-ef. Dedovića upriličen je u petak navečer u Studentskom hotelu Mostar.

Prijemu se nazočile mnogobrojne uzvanice iz političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije.

Muftija Dedović u svom je obraćanju kazao kako ramazan potiče čovjeka da nađe svoje mjesto i ulogu u zajednici te ga motivira da svoje vrijeme koristi što učinkovitije.

- U vremenima stalnih kušnji, onih koje nam Bog šalje da ispita stanje našeg duha i karaktera, i onih koje sami sebi prizivamo remeteći Njegov red i sistem na zemlji, ne priznajući svetost i čast ljudskog života, potrebni su nam trenuci samopreispitivanja, trenuci posvećenosti porodici, potrebni su nam trenuci posvećeni našim malim lokalnim zajednicama – džematima i potrebno je okretanje lica jednih prema drugima - poručio je muftija Dedović.

Centrala bajramska svečanost na području Muftijstva mostarskog održana je u džamiji Osman-paše Resulbegovića u Trebinju, a bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu kazivao muftija mostarski.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana