Regija     | 17.06.2018. 11:08 |

U pucnjavi u Srbiji ozlijeđeno više osoba

FENA Ivana Banovic

NIŠ, 17. lipnja (FENA) - Uhićen je muškarac koji je noćas oko 2:45 iz automatske puške ranio tri osobe na Trgu kralja Milana u Nišu, ispred jednog ugostiteljskog objekta, priopćio je MUP Srbije.

Pucnjavi je prethodio sukob u kafiću između osumnjičenog I. P. (1986.) i dvojice mladića koji su bili s njim u društvu s radnicima osiguranja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta, prenosi RTS.

"Osumnjičeni I. P. se ubrzo vratio s automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca u pravcu radnika osiguranja (1988.) koji se nalazio ispred kafića. Osim radnika osiguranja, lakše je ranjen još jedan muškarac (1981.) koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenog bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno s njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta u centru Niša", navodi se u priopćenju MUP-a.

Dodaje su kako su pripadnici policije, koji su bili u redovnoj patroli nedaleko od kafića, odmah intervenirali.

"Međutim, dolaskom na mjesto događaja, osumnjičeni I. P. je pucao i na policijske službenike i tada je ranio policijskog službenika M. M. (1987.), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja, tako što je skočio na osumnjičenog. Prilikom intervencije lakše su ozlijeđena još dvojica policajaca", stoji u priopćenju.

Policijski službenici su potom odgovorili na napad I. P. i ranili ga u predjelu desne noge, nakon čega su ga razoružali i spriječili tragičnije posljedice.

Po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Nišu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio kaznena djela teško ubojstvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz kaznenu prijavu biti priveden nadležnom tužitelju.

Policija intenzivno traga za dvojicom muškaraca koji su bili u društvu osumnjičenog.

Svi ozlijeđeni, među kojima je i napadač, zbrinuti su u Kliničkom centru u Nišu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Brnabić: Hvala oporbi koja je došla na dijalog, usred smo oluje, vjetrovi udaraju u Srbiju

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta