Kultura     | 18.06.2018. 13:48 |

Predstavljene mogućnosti financiranja programa iz kulture

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. lipnja (FENA) - S ciljem promocije programa Kreativna Europa i predstavljanja različitih mogućnosti za ustanove i organizacije kulture u BiH za kandidiranje projekata u ponedjeljak je održan info-dan u Centru za kulturu Mostar.

Voditeljica deska Kreativna Europa BiH Aida Kalender prisutnim djelatnicima gradskih kulturnih institucija i nevladinih organizacija detaljno je pojasnila način apliciranja za sredstva tog europskog fonda, priopćili su organizatori događaja.

Kreativna Europa program je Europske komisije za potporu i sufinanciranje projekata iz područja kulture za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

"Bosna i Hercegovina plaća pristupnu ulaznicu za ovaj fond u iznosu od 205.000 eura na godišnjoj razini, a povlači oko 500.000 eura na ime projekata koje prijave razne bh. organizacije iz područja kulture", kazala je Aida Kalender.

Dodala je kako je prostor za povlačenje sredstava mnogo širi, ali se i organizacije i nevladin sektor trebaju više prijavljivati na otvorene pozive tog programa.

U okviru info-dana predstavljen je i proces kandidature Grada Mostar za prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture (EPK) 2024. godine čiju je prezentaciju vodio koordinator Tima za izradu aplikacije Mustafa Alendar.

"U dosadašnjem periodu urađeno je mnogo toga, ali ovom prilikom važno je istaknuti kako smo se u zadnje vrijeme fokusirali na predstavljanje procesa kandidature građanima Mostara na dvije razine: virtualnoj i stvarnoj", kazao je Alendar.

Po njegovim riječima, u Centru za kulturu Blagaj večeras će biti predstavljen projekt Mostar EPK 2024, a ista prezentacija planirana je u utorak, 19. lipnja, u Centru za kulturu Bijelo polje, u okviru programa Dana trešnje 2018.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U četvrtak u Mostaru izložba crnogorske umjetnice Olivere Eraković

Jasna Žalica gošća „Naše male pozornice“

Promocija knjige 'Putovanje kroz Bosnu 1530'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'