Bosna i Hercegovina     | 18.06.2018. 14:38 |

Prijem za predstavnike penzionera u Ministarstvu rada i socijalne politike FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - U prostorijama Federalnog ministarstvo rada i socijalne politike, upriličen je prijem za predstavnike Saveza županijskih udruga umirovljenika/penzionera u Federaciji BiH iz Mostara, na kojem se između ostalog, još jednom potvrdila opredijeljenost prema zajedničkom radu i saradnji ministarstva i predstavnika ovog značajnog udruženja i bitnog partnera - saopćeno je iz ovog federalnog ministarstva.

Ocijenjeno je, kako se navodi, da samo koordinirano djelovanje može da dovede do realizacije zajedničkih ciljeva i poboljšanja položaja umirovljenika/penzionera.

Predsjednik Saveza županijskih udruga umirovljenika/penzionera u Federaciji BiH Ivo Kožul je posebno istakao da po prvi puta ima otvorenu i potpunu saradnju s aktualnim ministrom Veskom Drljačom, što je svakako doprinjelo i značajnim pozitivnim pomacima u penzijskom sistemu Federacije BiH.

U tom smislu, predstavnici Saveza su za izuzetan doprinos u poboljšanju penzijskog sistema, materijalnog položaja umirovljenika/penzionera u Federaciji BiH, a posebno donošenju reformskog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je praktično i stvorio pretpostavke za navedeno, ministru Vesku Drljači, pomoćniku ministra za oblast PIO Kenanu Spahiću te direktoru Federalnog zavoda PIO Zijadu Krniću dodijelili pismenu Zahvalnicu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH okupila bivše uposlenike, penzionere ove institucije

Hušić s predstavnicima Saveza udruženja penzionera razgovarao o potrebama članstva

Delić razgovarao s predstavnicima penzionera o poboljšanju njihovog položaja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana