Regija     | 20.06.2018. 19:17 |

Liberija povukla priznanje neovisnosti Kosova

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 20. lipnja (Fena) - Liberija je još jedna od zemalja koja je povukla priznanje neovisnosti Kosova.

 Liberijski šef diplomacije Milton Findley predao je svom srbijanskom kolegi Ivici Dačiću notu o povlačenju priznanja kosovske neovisnosti koja će ostati na snazi sve dok traje dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

 U noti se objašnjava da je Liberija priznala kosovsku neovisnost "temeljem saznanja kako Beograd nije spreman pregovarati o rješenju s južnom pokrajinom Kosovo", ali je danas u tijeku dijalog između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

 "Imajući to u vidu, bilo je samo prikladno da Liberija zauzme stajalište koje omogućuje odgovarajuće rješenje za građane Srbije i pokrajine Kosovo", a sukladno tome "Liberija poništava svoje priznanje Kosova".

 Nova odluka ostaje na snazi "sve do okončanja razgovora i pregovora pod pokroviteljstvom EU“, stoji u liberijskoj noti koju je medijima dostavilo Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

 Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić naglasio je kako se Srbija ponosi poviješću odnosa s Liberijom "iz vremena Jugoslavije i Pokreta nesvrstanih", a sljedeće godine obilježit će šest desetljeća diplomatskih odnosa Beograda i Monrovije.

 "Mi baštinimo tradiciju dobrih odnosa s Liberijom i u tom smislu smo danas potpisali čitav niz sporazuma i dogovorili se da pokušamo 'resetirati' odnose i uzajamno si pomagati", izjavio je Dačić, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Većina zemalja Europske unije zalaže se za ukidanje mjera protiv Kosova

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Stano: Rezultat nedjeljnog referenduma ne doprinosi smirivanju tenzija na Kosovu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta