Bosna i Hercegovina     | 21.06.2018. 14:23 |

Općina Centar Sarajevo sufinansira rekonstrukciju sportske sale dviju škola

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Općina Centar u Sarajevu sufinansira rekonstrukciju sportske sale koju koriste Srednja mašinsko tehnička škola i Srednja škola metalskih zanimanja na Marindvoru, saopćeno je iz te općine.

Načelnik Nedžad Ajnadžić danas je potpisao zaključak kojim se za te namjene odobrava isplata 10.000 KM iz općinskog budžeta i zaključak uručio direktoru Srednje mašinske tehničke škole Hajrudinu Granulu.

Uprave ovih dviju srednjih škola su 31. maja 2018. godine uputile Općini Centar molbu za sufinansiranje adaptacije i rekonstrukcije sportske sale. Kako je navedeno u dopisu, namjera je da se omoguće uslovi moderno uređene i opremljene sportske sale sa svim pratećim sadržajima visokog nivoa, u kojima će učenici sa uživanjem boraviti.

- Procijenjena vrijednost ovog projekta je oko 20.000 KM, a izdvojeni iznos ćemo iskoristiti za popravku oštećenih zidova, uređenje svlačionica i zamjenu dijela dotrajale stolarije, kako bismo našoj djeci početkom naredne školske godine obezbijedili dobre uslove za nastavu tjelesnog odgoja i vannastavne sportske aktivnosti. Također smo dobili obećanje iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da će i oni izdvojiti dio novca, čime bismo zaokružili finansijsku konstrukciju ovog projekta, što je u interesu naše djece i društvene zajednice - kazao je Granulo.  

Općina Centar je proteklih godina izdvajala novac za razne namjene Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra u Livnu

Otvaranje Pastoralno-socijalnog centra Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Lugu pokraj Kiseljaka

U povodu Dana grada Konjica svečano otvoren Centar za pružanje usluga građanima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'