Servisne informacije     | 21.06.2018. 14:25 |

U Bosni sutra pretežno oblačno s kišom, u Hercegovini prijepodne sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - U Bosni se  sutra  očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. U jutarnjim satima i dio prijepodneva na jugozapadu i jugoistoku Bosne bit će bez padavina i sunčanije.

U Hercegovini sutra  prijepodne će biti sunčano. Poslijepodne se očekuje naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Očekivana količina padavina, uglavnom, od 5 do 15, lokalno do 25 l/m2.

Vjetar će biti slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 14 do 21, na jugu od 24 do 30 stepeni.

U Sarajevu sutra će jutro biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 19 stepeni.

Temperature zraka danas u 14.00 sati: Ivan-sedlo 22 stepena, Livno 25, Bugojno, Sarajevo, Bileća, Trebinje 28, Srebrenica 29, Gradačac, Sanski Most, Zvornik 30, Grude, Stolac, Tuzla, Bijeljina, Doboj, Prijedor 31, Bihać, Brčko, Jajce, Zenica, Banja Luka 32 i Mostar 33, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom