Stranačke aktivnosti     | 22.06.2018. 14:34 |

Saopćenje za javnost Pokreta odgovor

FENA Saopćenje

Ćamil Duraković, kandidat za potpredsjednika entiteta RS, danas je održao konsultacije sa predstavnicima poljoprivrednog sektora. Tom prilikom, Duraković je naglasio potrebu izrade nove i posebne strategije koja bi se bavila ulogom poljoprivrednog sektora u održivom povratku. 

"Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je do sada nosilo ovaj segment, ali je naš stav da se pitanje povratka ne može prelomiti preko leđa jedne institucije u Sarajevu. Moramo tu uključiti fakultete, udruženja i zadruge, privlačiti uspješne poduzetnike iz poljoprivrede da pokrenu svoju proizvodnju u povratničkim zajednicama u RS-u", dodaje Duraković. 

"Prošle sedmice sam imao priliku razgovarati sa Jusufom Arifagićem koji ima farmu norveškog goveda, veterinarsku stanicu i poljoprivrednu apoteku u Trnopolju kod Prijedora. Izazova je mnogo, a ne vidim da se bošnjački političari bave ičim što ide u tu sferu realnog sektora i njihovih izazova. Sezona je berbe maline, propadaju plodovi, nemamo hladnjače, to je veliki izazov za Bratunac i Srebrenicu naprimjer. Dakle, problemi su stvarni i brojni. Ko se želi baviti politikom mora početi i ove teme pokretati", kazao je Duraković. 

"Kao potpredsjednik entiteta RS želim glasno zagovarati reforme u različitim sektorima. Promijenit ćemo način kako se razgovara o pitanjima zapošljavanja, investiranja i ekonomskog razvoja u RS-u, tako što će bošnjačka povratnička zajednica u medije unijeti diskusiju koja prelazi etničke i vjerske granice. Problemi koje svi dijelimo i imamo su naši zajednički", zaključio je Duraković

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javost Pokreta Odgovor

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'