Sport     | 23.06.2018. 15:09 |

Sarajevo - Kurić otvorio prvenstvo BiH u cestovnom biciklizmu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić danas je otvorio Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u cestovnom biciklizmu, disciplina hronometar, čime se ovo elitno takmičenje vratilo u glavni grad Bosne i Hercegovine poslije više od 30 godina.

Takmičenje je organizovalo Udruženje građana Giro di Sarajevo u saradnji s Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, a učestvovali su biciklistički klubovi iz cijele države, saopćilo je kantonalno Ministastvo kulture i sporta. 

- Drago mi je što smo nakon toliko godina vratili ovu utrku u Sarajevo. Ne treba zaboraviti da je davne 1904. godine biciklizam bio jedan od najpopularnijih sportova u našem gradu, koji je imao najsavremeniju elipsastu biciklističku stazu. Ministarstvo kulture i sporta u posljednjih nekoliko godina ulaže u biciklizam i već bilježimo značajne rezultate. Zato ćemo nastaviti ulaganja u cilju popularizacije ovog sporta - rekao je ministar Kurić.  

Predsjednik Udruženja Giro di Sarajevo Nisad Selimović je ministru Kuriću uručio zahvalnicu za sve što čini za podršku i promociju biciklizma u Kantonu Sarajevo.

- Ministarstvo kulture i sporta ove godine će podržati sve naše aktivnosti: utrku Giro Bambino kojom uvodimo najmlađe u svijet biciklizma, amatersku utrku Giro Drag Race i veliki, 11. po redu Giro di Sarajevo koji će biti održan u septembru ove godine - rekao je Selimović.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Biciklizam - Lejla Njemčević na vrhu sjetske UCI ranking liste 

Njemčević: Želim se upisati u historiju kao jedna od najboljih biciklistkinja svih vremena

Posljednja Ćiro biciklijada u 2023 godini promovirala cikloturističke potencijale grada Stoca

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo