Kultura     | 25.06.2018. 11:02 |

Predsjednik Vlade HBŽ-a ugostio organizatore Smotre folklora

FENA Saopćenje

LIVNO, 25. lipnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić ugostio je u ponedjeljak organizatore Međunarodne smotre izvornog folklora "Kad zapivam niz livanjsku stranu", koja se održava u sklopu manifestacije "Livanjsko kulturno ljeto".

Nositelj ovogodišnjeg domaćinstva smotre je KUD "Kamešnica" Podhum Livno, a uime Organizacijskog odbora današnjem sastanku su nazočili predsjednik tog društva Miroslav Ćurić i predsjednik KUD-a "Rudin" Vidoši Livno Josip Perković.

Gosti su zahvalili predsjedniku Vlade HBŽ-a na dosadašnjoj suradnji kako u realizaciji ovoga tako i potpori svim pojedinačnim aktivnostima triju livanjskih kulturno umjetničkih društava nositelja ovoga projekta: KUD-a "Kamešnica’" Podhum, KUD-a "Rudine" Vidoši i KUD-a "Tribanj" Bila.

Organizatori su predsjednika Vlade HBŽ-a također upoznali sa završnom fazom priprema ovogodišnje međunarodne smotre folklora koja predstavlja svojevrsnu krunu njihova zajedničkog rada, a koja bi se prema njihovim najavama trebala održati 28. srpnja ove godine na središnjem livanjskom trgu.

Sada već tradicionalna manifestacija značajno je događanje u programu Livanjskog kulturnog ljeta, koje se svake godine tijekom srpnja i kolovoza održava u Livnu, a čijoj realizaciji i održavanju neizostavnu potporu daje Vlada HBŽ-a, priopćili su iz Ureda za informiranje te vlade.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'